Vingeren

Over

Vingeren

door Rosalie Smit

Je hebt gezocht op het woord: vingeren.

vin·ger (de; m; meervoud: vingers, vingeren)

1) geleed uitsteeksel van de hand: iem. op de vingers kijken scherp controleren; iets door de vingers zien oogluikend toelaten; om je vingers bij af te likken bijzonder lekker, begerenswaardig; een vinger in de pap hebben mogen meebeslissen; iem. op de vingers tikken hem berispen wegens een fout of overtreding; iets in de vingers hebben er een natuurlijke aanleg voor hebben; op de vingers van één hand te tellen zijn zeer gering in aantal zijn; lange vinger bep. langwerpig biscuitje; lange vingers hebben veel stelen; de vinger op de zere plek leggen precies aanwijzen waar het probleem zit; zich lelijk in de vingers snijden zichzelf nadeel berokkenen; als je hem één vinger geeft, neemt hij de hele hand als je hem iets toestaat, wil hij steeds meer; groene vingers hebben goed zijn in het zorgen voor planten
2) vingervlek: er zitten vingers op het raam
3) vingerbreedte
 
vin·ge·ren (vingerde, heeft gevingerd)
1) (van vrouwen) masturberen met de vinger(s)
2) een vrouw seksueel bevredigen met de vinger(s)
 
www.vandale.nl
 
Hoe te vingeren?
 
Kijk om je heen. Welke levensvorm trekt je aandacht? De gladde steen, de knoestige tak of de sappige paddenstoel? Laat je leiden door je onderbuik, waar krijg je de meeste kriebels van, waar heb je écht zin in, wat willen je vingers aanraken?
Ga staan of zitten in een makkelijke positie en sluit je ogen. Vraag (in stilte) het te vingeren leven of het aangeraakt wilt worden door jou en voel welk antwoord er door je lichaam glijdt.
Open je ogen en raak aan met aandacht. Voel wat er gebeurt in je lichaam. Probeer de hele tijd jezelf te voelen terwijl je vingert. Voel tijdens het vingeren of je aan het nemen bent, aan het geven of dat beide tegelijkertijd gebeuren.
Vinger zo liefdevol dat de levensvorm die je aanraakt niet beschadigd raakt.
Blijf met aandacht ademen en gun jezelf om geluid dat opkomt zoals zuchten, kreunen of giechelen bijvoorbeeld, te laten klinken. Dank je gevingerde levensvorm voordat je afscheid neemt. En bedank je vingers die zo liefdevol en nieuwsgierig gevingerd hebben.